Lättscrappat med SEI

Tänkte att jag skulle presentera mig lite kort så ni vet vem det är som är här och skriver.
Jag heter Marie men kallas ofta Smarre ute på nätet. 35 år fyllda och bosatt med make och tre scrapvänliga barn några mil utanför Skellefteå. Utbildad lärare ute på jobbjakt och drygar ut kassan med springvik både inom skola och butiksvärlden. Scrappat har jag gjort i mer än 10 år och det är jättekul att se utvecklingen som skett främst de senaste åren i den svenska scrapvärlden. Ni får ursäkta en taskig fotokvalitet men min kamera är verkligen inte med nu i det krassa norrländska ljuset. Tur att det har vänt och blir ljusare redan!
Det ska verkligen bli jättekul att få vara med och designa för Lajm.

Mitt första blogginlägg kommer att visa tre layouter och det gemensamma för dessa är att jag har använt SEI's härliga julpapper, och ändå blev det bara en julig layout. Det visar vilken mångsidighet dessa papper har.

Först ut är en layout på min son (visserligen fotat på en julafton). Här har jag använt mig av en bakgrund av Bazzill samt två mönstrade papper från SEI. Peppermint stick heter det randiga och det svagt prickiga är baksidan till Bows of holly. Titeln gjordes med stickers från Sassafrass Lass och jag tyckte de matchade hans slips perfekt med det svaga rutmönstret. Blommorna är från Prima och bradsen i mitten på dem är blomformade och kommer från Making Memories. Fotomattan är kantad med fluid chalk av färgen creamy brown från Color Box.
image89

Nästa layout visar samma papper men där har jag använt det prickiga som bas. Helt underbart papper som var ett av de mest lättscrappade jag någonsin haft. Även här finns samma bokstavsstickers och brads och man kan även se på fotohörnen en svag glimt av hur baksidan på det randiga papperet ser ut.
image90

Den sista layouten har även den en Bazzill som bas. Under rubriken ser ni samma prickiga papper som de två ovanstående layouterna och det randiga känner ni säkert igen vid det här laget. Längst ner ser ni framsidan på Bows of holly. "Tomten" är thickers från American crafts och årtalet är Remarks från samma tillverkare.
image91

Helt underbart lättscrappade papper var det att arbeta med.
På återseende!

/Marie - DT


25 januari

Kom förbi på kaffe och tårta fredag 25 januari om du har möjlighet.  Lajm har 25 % rabatt på allt i butiken hela dagen  och ett lotteri för alla som handlar under dagen. Priserna är en väska  MiMi Essential Tool Tote black och en embossingpistol. Välkommen in.


1 Års fest

I morgon fredag 25 januari har Lajm butiken funnits i ett år och det måste ju firas.
Jag kommer att ha extrapriser och ett lotteri där alla som handlar på fredag är med i dragningen och vinsten är Jättefin.
Kaffe, läsk och tårta står framdukat så kom in och fika med mig.

2008 års första inspirationsinlägg

Den första blogguppdateringen för min del blir en inspirationsrunda. Jag har scrappat med mönstrade papper från My Mind's Eye Bohemia-serie och den nya strukturen från Bazzill "Smoothie".

image84
Första layouten är en jullayout. På fotot har jag fäst en overlay, också den från My Mind's Eye. Det bruna mönstrade är en av baksidorna från ett mönstrat papper.

image85
Rubriken på denna har jag skurit ut med min Silhouette. Den morsvarar dock Quickutz alfabet Abigail, som finns både till squeeze och revolution.

image86
Fotot är manipulerat i PhotoShop för att passa papprenas färger bättre. Rubriken utstansad med 'Biography' från Quickutz.

image87
Även här är rubriken stansad med Biography.

image88
Den här LO:en var jättekul att göra. Jag satt och svammlade på ett forum ett par dagar innan nyårsafton om tiaran jag köpt inför nyårsfirandet. Jag fotade och skrev ut det på min fotoskrivar och 45 minuter senare var LO:en klar. Den handlar om att det ibland är rätt svårt att scrappa med nya papper som kommer ut på marknadet med prinsesskronor när man inte har barn. Jag fick användning av en gammal 'rubrik' från My Mind's Eye som passade bra in på min 'prinsesskrona'. Jag har använt en overlay från just My Mind's Eye över fotot. Snirklarna på overlayen passar bra ihop med det mönstrade papprets swirls.

Samtliga blommor på alla LO:er från Prima marketing.

/Anna - DT


Nytt år - nya friska tag

Så var då 2007 slut - Det har varit ett fantastiskt spännande år för mig, jag har förverkligat min dröm om scrappingbutiken och jag har träffat så många duktiga, trevliga, fantastiska människor som har blivit mina vänner. 
Tack till Er alla.

.
Det har varit skönt med några lediga dagar för att ladda batterierna inför allt som ska göras under 2008.
I butiken är det ganska så tomt på hyllorna  och nu återstår det roliga att beställa hem nya fräscha varor.

Jag ser verkligen fram mot allt roligt som är på gång under våren ........ Pysselträffen i Piteå i februari och  Luleå i april och min planerade resa till USA under påsk. Kursverksamheten ska också komma igång. 2008 kommer att bli ett bra scrappingår .

Vi ses och hörs,
Hälsningar, Lena

 

RSS 2.0