Första advent

Till helgen är det första advent, tiden bara rusar iväg, snart har ett år gått sen jag öppnade butiken.

På söndag "skyltsöndag"  har Lajm  öppet mellan kl 12.00 - 16.00  
 - kom in i värmen och bli bjuden på glögg och pepparkakor.  Jag kommer också att ha en del extra erbjudanden -

Lite nytt har kommit in i butiken, bl a My Minds Eye nya papper, påfyllning av julstämplar och fler färger av Distress ink refiller. Cardstock i flera färger är beställt och Cuttlebug är på G.

Önskar er en trevlig helg och vi ses på skyltsöndagen 

Lena

Glögg

Här har jag använt ett härligt metallicpapper och papper från Basic Greys serie Figgy Pudding.
image83

Ännu mera Urban Lily

Jag fick verkligen pippi på papprena från Urban Lily. Det går så snabbt att scrappa med dem och jag gillar resultatet.

image82

Så här gör du dina egna ornament

Jag har gjort en liten instruktion om du själv vill göra egna ornament att hänga i granen, fönstret eller dylikt.

Steg 1:
image69
Du behöver 20 utastanade/klippta cirklar och lim. Jag har även fluid chalk på det färdiga resultatet.

image70
I cirklarna måste på ett eller annat sätt en liksidig triangel bildas. Jag har gjort mina med hjälp av min Silhouette, så jag har låtit den göra jobbet. Om du klipper eller stansar dina cirklar kan du lägga en mall av en liksidig triangel i din cirkel och märka ut hörnen och sedan vika.

Steg 2:
image71
Dessa sidor ska nu vikas uppåt.

Steg 3:
image72
Ta 10 utav cirklarna och lägg ihop enligt mönstret ovan.

Steg 4:
image73
Limma sedan ihop sidorna. Jag har använt mig av en limpenna. Var noga så att de går kant i kant.

Steg 5:
image74
Så här ska den se ut när den första är ihoplimmad.

Steg 6:
image75
Gör nu även den andra. Dessa är toppen respektive botten på ornamentet. Nu ska det finnas 10 cirklar kvar.

Steg 6:
image76
Placera resterande cirklar i mönstret enligt ovan. Limma ihop.

Steg 7:
image77
Nu är alla bitar ihoplimmade enligt ovan.

Steg 8:
image78
Vik ihop den långa remsan. Du kan eventuellt limma ihop den redan nu, men det kan var lite svårare än om du låter den vara öppen. Sätt lim på ovansidan och placera en av topparna ovanpå. Vänd och gör samma sak med den andra. Ditt ornament är nu färdigt.

Steg 9:
image80
Chalka kanterna med fluid chalk. Du kan chalka dem redan innan du börjar limma ihop delarna, själv blir jag alldeles för less på att chalka om jag gör det från början.

Färdigt resultat:
image81

Lycka till!

Anna - DT


Mera Urban Lily

Till denna LO har jag använt ett papper från Urban Lilys serie Oh So Merry. Eftersom jag inte har använt ett julfoto så placerade jag mitt foto på den delen av pappret där det redan finns text. Även här behövdes inte så mycket dekorationer eftersom pappret i sig är så detaljerat. Jag har nöjt mig med blommor och rubrik. Jag har använt mig av Adirondac Acrylics som är lite skimrande i mitten av blommorna samt förhöjt vissa av prickarna på pappret med detsamma.


image68

Anna - DT

Inte bara jul - Nya papper från Urban Lily

Det är inte bara julpapper som finns i butiken även om det bara är en månad kvar till julafton. Urban Lilys nya papper är ljuvliga att arbeta med. De är tämligen färdigdekorerade som de är, så det går snabbt att scrappa med dem för mig.

image67
På denna LO har jag endast tillsatt blommor, filtband och rubrik.

Anna - DT

Julpyssel

Mina foton från förra julen är i princip slut och när jag började fundera vad jag skulle göra av alla härliga papper som Lena har skickat inspirerades jag av Åsas förra inlägg här i bloggen och började tänka i annorlunda banor. Jag kom att tänka på ornamenten som Basic Grey släppte för ett par år sedan tillsammans med sin pappersserie Blitzen.

Min man fick rycka in och han gjorde en fin mall till mig som jag använde tillsammans med min Silhouette. Det går lika bra att göra utan en Silhouette, men den underlättar mycket. Medan den jobbade började jag vika mina delar som till slut blev dessa ornament.

image66
Man behöver 20 utstansade/utskurna/klippa cirklar. Sedan är det dags att vika in så att en liksidig triangel bildas i mitten av cirkeln. Sedan plockar man fram lämpligt lim, jag har använt min limpenna och börjar limma. Under kvällen ska jag göra instruktion som kommer att dyka upp här i bloggen. Håll utkik under morgondagen.

Till just dessa har jag använt papper från Melissa Frances och My Mind's Eye som så klart finns i butiken.

/Anna - DT

En jullåda...

...har Åsa gjort av Basic Greys serie Figgy, papper och stickers (alfabet och dekorationer). Lådan är en liten recepsamling på julgodis. På tagsen som finns i varje "vinge" står ett recept på julgodis. Lådan kommer att finnas i den fysiska butiken i nästa vecka om ni vill titta närmare på den. Själva idén med lådan kommer från "Pysselgumman". Allt papper finns att köpa i butiken.

image63

image65

/Åsa - DT

Julbombardering

Jag bombarderar bloggen med jullayouter nu. Jag har fått så mycket papper av Lena så nu har jag knappt foton så att det räcker ;-)

Här kommer en LO med mönstrat papper från Basic Greys serie Figgy Pudding. FIltbanden från Queen & Co kunde jag inte hålla mig ifrån den här gången heller.

image62

Ännu mer julpapper

Idag damp det ner ännu ett papperspaket i mitt brevinkast. Det var fyllt med ljuvliga papper. Trots att jag är krasslig knåpade jag ihop en LO, återigen i formatet 12 x 6. Jag har fallit handlöst för detta underbara format på LO:erna. Cardstock från Bazzill, mönstrat papper från My Mind's Eye. Blommorna kommer från Prima marekting och stjärnbraden från Making Memories. Ta en titt i butiken på Sandviksgatan i Luleå eller i webshoppen.

image60

Anna - DT

Ljuvliga papper

Här har jag använt mig av helt ljuvliga papper. De är så snygga och härliga att jobba med. Det blå pappret bakom fotot är baksidan av ett papper från My Mind's eye. Titeln har jag skurit ut med min Silhouette och teckensnittet motsvarar Quickutz Moxie.
image59

Anna - DT

Vecka 45

Ursäkta, nu har det dröjt lite för länge sen förra inlägget, men det har varit så mycket den sista tiden.
Först måste jag tacka tjejerna som hade ordnat en så trevlig scrapträff, det var så kul att få sitta ner och umgås med alla mysiga scraptjejer.
Jag håller också på att flytta, från en ganska stor lägenhet till en liten, alldeles för mycket prylar som jag nu inte får plats med, men lämpligt så kommer loppis på Arcus till helgen. Jag ska vara där och försöka bli av med lite överflöd. När jag är på Loppis på lördag kommer Sara och Viktoria att jobba i butiken.

Cuttlebug
Jag kommer att ta hem Cuttlebug till butiken, inte så många så om någon vill förbeställa så går det bra. Priset kommer att vara 900 kr exkl. frakt.

Jag önskar er alla en bra scrapvecka
/Lena

Jul, jul, mera jul

Jag har verkligen fallit för detta härliga format. Nu på senaste tiden har det blivit tre stycken i storleken 12 x 6. Ljuvliga papper som så klart finns i butiken. FIltbanden är lika härliga dem och har blivit ett måste för mig. Finns också i butiken. Glöm inte att Lena har fraktfritt :-)

image56
Härliga papper från Basic Greys serie Figgy Pudding. Filtbandet kommer från Queen & co.

image57
Dessa papper i härliga traditionella färger, men kanske inte motiv (i alla fall på det blommiga pappret) kommer från Melissa Frances. Alfabetsstickers från Sassafrass Lass.

image58
Mönstrade papper från Melissa Frances, alfabetsstickers från Sassafrass Lass och filtband från Queen &co.

Mera kommer så småningom :-)
/Anna - DT

RSS 2.0