Några layouter

Har gjort några layouter från med foton från 2000 då min dotter Jessica och hennes familj var i Sverige och Luleå på besök. Jessica väntar Simon (som fyller 8 år i oktober i år) och vi hade en hel del mysiga stunder men också lite tråkiga då Maria var med om en bilolycka. En del bilder har jag visat tidigare och nu kommer resten.

Håll till godo med mina sidor, som vanligt så är jag lite dålig på att fota layouterna men .......

Det här är från Jessica 30 års kalas som vi hade i Competentas lokaler. Jag har använt mig av papper från Maja Design, siffrorna är Thickers - Poolside Powder.






Har också gjort några layouter med mina småpojkar i Chicago. Först bilder på Simon som baby. Har använt mig av papper som jag köpte i USA vid mitt sista besök, Crate Paper. Det prickiga orange papperet är från Fancy Pants. Texten är QuicKUtz Chopstick och Lemonade. De små skyltarna med Lycka ... är från Maja Design. Journaling rutan är en Clear Stamp från Hero Arts. Bruna band från Olssons tyger i Luleå.






Och så några fina bilder på Victor. Här har jag använt en overlay med blå ramar. Blomman är fån QuicKutz speciellt för Archivers. Rubriken är Thickers



En superenkel layout, det svåra var att passa in bilderna och sen var det väldigt svårt att ta en bild på layouten för overlayen bländade. Men jag tycker om slutresultatet. 

Trevlig helg, Lena
 

Tips! Skynda att fynda!

Såg att Lena rear ut pappret Midnight Kisses i webbutiken ett papper som är så fint att man inte vill dölja det med foton. Det är både matt och blankt och fungerar utmärkt till ett snabbt, användbart och ursnyggt projekt!

Jag köpte en billig anteckningsbok på $store och klädde den med det här vackra pappret. Boken ligger vid datorn och vi skriver upp alla användarnamn, lösenord, hemsidor, ordernummer, ja ni vet, i boken så att dom finns lätt tillgängliga och inte glöms bort. För det är ju som det sägs "Bättre dåligt minne än dåliga minnen" eller hur?
Kram Catta DT

Jordnära och helt underbara papper!

I somras stod jag för andra gången i mitt liv på loppis. Min svägerska och jag gjorde gemensam sak av det och anmälde ett bord var. Till min stora glädje fick då mosters älskade lilla stumpa följa med, jag såg fram mot en hel dag med nojs och mys. Till min stora besvikelse (men knappast hennes mors) sov hon nästan hela dagen... Den stund hon var vaken och uppe fick hon sitta i mitt knä och vi hade en riktig mysstund! Orden passar mig perfekt, för är det någonting jag sätter högt så är det min familj.

[ Dom underbara papprena är från 24th street markets serie Spirit "Sisters", bakgrundspappret är från Dreamstreet Papers serie Rue, cardstock, blomma från Petaloo, texten QK Eliza och spetsen från gömmorna]


Jag har inga barn själv och ställer gärna upp som barnvakt när det behövs. I somras skulle min kompis hos optikern och jag skulle vara med hennes två underbara flickor i köpcentret en stund. Detta är dock två underbara flickor med grymt mycket energi! Desto roligare blev det säkert med en som faktiskt lyssnade och gav respons på varje ord och handling dom utförde. Med den följden att efter tre minuter i köpcentret, fyra affärer, två smitningar, spring på soffor och en som klättrade i lyktstolpar så tog jag till det klassiska knepet: "Ska vi äta glass??" Det fungerade och jag kunde kyla ner min genomsvettiga kropp med glass medan tjejerna satt som två änglar och smaskade. Ett äkta scrappingmoment!

[Papper bakgrund SEI Dill Blossom "Anise", text QK Abigail och QK Chopsticks, rosa papper, blommor och knapp från gömmorna]


När Lena skickade hem Castaway serien till mig var det första jag kom att tänka på min mamma. Hon skulle älska dom blå färgerna, de vackra blommorna för att inte tala om die cutsen! Vad kan då passa bättre än att göra en LO som rakt genom påminner om min mor? Jag började fundera, sätta ihop färger och detaljer, men fick inte riktigt till det. Jag ville ju så gärna framhäva den blå blomman utan att dra fokus helt från fotot och texten... Jag klippte ut den! Den fick hamna på en beige bakgrund (också en av mammas favoritfärger) och för att balansera upp det chalkade jag en chip i flera omgångar med blå och bruna nyanser. Som tur var blev klockan sent, kan inte förstå var tiden springer iväg, så jag kunde sätta på glossy accent på chipen utan att hinna kladda ut det! Det fick torka under natten och sen satte jag ihop den. Jag är helnöjd själv, den ska in i mitt BOM- album och så ska jag visa den för huvudpersonen- min go'a mamma =)

[Papper beige och brun från privat samling, den blå blomman från Castaway "Blue Lagoon", swirl från Bazzill Chips, journalingbladet Making Memories {note}worhty, knappar och blommor från gömmorna]

Problem med webbutiken

Det går inte att komma in i webbutiken, jag har felanmält men eftersom det är helg så kan det säkert dröja innan det funkar igen.
Om du har försökt gå in för att handla så maila mig så ordnar jag det.
Tråkigt när det blir så här och speciellt nu när jag har ett tidsbegränsat erbjudande på 15 % rabatt i butiken.

Önskar er alla en trevlig helg

Lena

Höst........

Skolan börjar, sommaren är slut och hösten på väg. Jag som älskar sommar blir lite ledsen när den är slut men jag ska trösta mig med massor av scrapping och umgänge med andra trevliga scrappare.
Under tiden 20 - 27 augusti lämnar Lajm 15 % rabatt på allt i butiken (gäller ej reavaror). Kom in och fynda.

Hälsningar, Lena


Gamla bilder

2002 började jag scrappa på allvar och har bara använt foton fr o  m det året. Men nu har jag gått tillbaka lite i tiden och just nu är det foton från 2000 som jag arbetar med.
De här sidorna är med Victor, mitt barnbarn i USA, han är 10,5 år idag men på dessa bilder är han 2,5 år. Han och hans föräldrar var på besök i Sverige och fotona är tagna när vi var i Nikkala den sommaren. Jag har använt mig av gamla papper som inte finns i butiken nu.





Journaling saknas på den här layouten men det kommer............




Det rödblommiga papperet finns i butiken , det är My Minds Eye 29th Street Fancy - Party Centerpiece.

Det var allt för den här gången (jag

Kortmakeri

Jag brukar inte göra så mycket kort, för mig blir det mest att göra layouter, men på sista tiden har det blivit en hel del kortmakeri för min del också. Mitt barnbarn Anton i Boden fyller snart 7 år och jag har gjort inbjudningskort till hans kalas. Jag är riktigt nöjd med resultatet och Anton blev också nöjd förutom då att jag inte hade BBK´s rätta färg på tröjorna.

Jag har använt mönstrat papper från Heidi Grace "We are family - Row of trees, och Trees. Stämpeln från Magnolia målad med distresser och fotbollen är en die från QuicKutz.. Fotbollsmålet är en stickers som jag har kopierat, klistrat upp på ett hårdare papper och sen klippt ut.







Det har blivit en hel del layouter också men nu har jag ingen kamera så jag får återkomma med att lägga in dem.
Just nu är det så himla roligt att scrappa och jag har sånt flyt. Har börjat scrappa foton som är några år gamla, foton med massor av minnen.  Hoppas att flytet finns kvar när höstens scrapträffar drar igång.

Hälsningar, Lena

RSS 2.0